Nektarinpaj från Spikarna

Allmänt / Permalink / 0
Medan augustiregnet strilar ner letar jag upp det här favoritreceptet ur blogg-arkivet. Jag har fått receptet av min väninna Eken, en sommarnatt för länge sen åt vi den efter en surströmmingsupplevelse vid Norrländska kusten.
Jag lovar den är god på riktigt!
 
Du behöver: 
6 nektariner
2 1/2 dl vetemjöl, eller valfritt mjöl
1 dl socker
ca 100 gr kylskåpskallt smör
1/2 dl mandelspån
 
Gör så här: 

Ta ut kärnorna och skiva nektarinerna och lägg dem i smord form. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och socker och strö blandningen över nektarinerna. Använd en osthyvel och hyvla smöret och lägg skivorna över mjöl och socker blandningen. Se till så att det täcker. Strö mandelspån över och grädda i ugnen ca 30 minuter eller tills ytan blir gyllenbrun och knäckig.

Servera med glass!
 
Yummie!
Till top