Äppelpaj - enligt Mrsmermaid

Allmänt / Permalink / 0
 
 
 
Jag har experimenterat i köket litet. Eftersom jag nu försöker undvika vitt mjöl så blir det här en modifierad äppelpaj. Inspirerad av Evas Nektarinpaj som jag tidigare har skrivit om här på bloggen. 
Så här gör jag, du kan själv modifiera den efter eget huvud.
 
 
4 äpplen, tvättade men inte skalade, gärna handplockade
2 dl Mandelmjöl
1 dl Havregryn 
1/2 dl Råsocker (eller mer)
75 gr kylskåpskallt smör, eller mer
mandelspån
 
Gör så här: 
 
Sätt ugnen på 200 grader för varmluft (225 grader vanlig ugn.) Smörja en form och dela äpplena, i halvor. Vänd neråt. Blanda mjölet, grynen och sockret och strössla över. Strössla även över mandelspånen. Hyvla smöret och lägg överst. Skjuts in i ugnen! Håll koll på din ugn, min är den snabbaste som finns så 15 min räcker men det kan variera. 
 
Servera med vaniljglass, grädde eller bara som den är. Försvinnande gott!
Jag dricker en kopp starkt Earl Grey till det hele.
 
 
Till top